maanantai 1. lokakuuta 2012

Talouspaperihaaste

Talouspaperi: Käytä työssäsi talouspaperia. Talouspaperikin on monimuotoinen askartelumateriaali, miten sinä käytät sitä askarteuissa?

Inspiroidu Amalian askartelijoiden töistä tai keksi oma tapasi hyödyntää arkista materiaalia.


Kaksi kukkaruukkua olivat pitkään lojuneet käyttämättöminä, koska ne eivät sopineet nykyiseen kotiimme oikein mitenkään. Kun näin Emmon tekemät kirjankannet livenä, tiesin haluavani ehdottomasti kokeilla joskus jotain vastaavaa itsekin. Inspiraatio iski Amalian talouspaperihaasteen myötä, mutta soveltamiseksihan homma meni. En nimittäin käynyt katselemassa mitään ohjeita, vaan työstin ruukkuja fiilispohjalta ja Emmon kertomien, ei kovin tarkasti mieleeni painuneiden työskentelyohjeiden perusteella.


Maalasin ruukut ensin gessolla, koska en ollut varma, tarttuisiko servietti/decoupagelakka kiinni kiiltävään pintaan. Tämän jälkeen kiinnitin ruukkujen pintaan talouspaperia serviettilakan kanssa ja tein tarkoituksella pinnasta epätasaista. Seuraavaksi maalasin pinnan jälleen gessolla. Jatkoin työstämistä erivärisillä akryylimaaleilla, joita maalasin pintaan ja pyyhin tämän jälkeen suurimman osan maalista pois. Väreinä käytin tumman vihreää, kahta eri ruskeaa, okraa ja vaalean vihreää viimeisenä. Maalikerroksia tuli siis useita ja aina välissä annoin maalin kuivua, ainakin suurinpiirtein. Näin ruukkujen epätasainen pinta korostuu kivasti ja ruukut näyttävät mielestäni ihanasti metsäisiltä. Nyt ne sopivatkin hyvin olohuoneeseemme ja tarkoituksenani olisi tehdä niihin syksyllä sammaleiset asetelmat.

"Nathalie Kalbach järjesti vuoden alussa "Creative Jump Start" -nimisen
blogitapahtuman. Tapahtumassa Cuchy näytti miten wc-paperista saa tehtyä
ATC-korttipohjan. Innostuin tekniikasta valtavasti. Nyt tähän haasteeseen
kokeilin samaa tekniikkaa talouspaperin kanssa, mutta se ei toiminut yhtä
hyvin. WC-paperissa kerrokset eivät erotu valmiissa palassa juuri
ollenkaan, mutta talouspaperiin kerrokset jäivät näkyviin. Toisaalta ne
antavat ihan hauskaa ilmettä. Lisäsin taustalle myös yhden arkin
talouspaperia gessolla."

-Riikka


 ”Näissä atc-korteissani on pohjana talouspaperi. Pohjat syntyivät ”vahingossa”, kun testailin alkoholimusteita ja pyyhin talouspaperilla
ylimääräisiä värejä. Askartelupöytää siivotessa olin heittämässä talouspaperimyttyjä roskiin, kun näin niissä mahdollisuuden uudelleenkäyttöön: värit olivat raikkaita ja upeita korttipohjiin. Sitten suoristelin paperit, irrotin kerrokset toisistaan ja laitoin 2-puoleisella tarrateipillä kiinni atc-korttipohjaan. Kahdessa atc-kortissa (kuvassa ylemmät kortit) on talouspaperiin leimattu lisäksi mustalla ”halkeamaa”  (Crafty Individualsin leima), alimmissa korteissa värjäytynyt talouspaperi  näkyy vähän paremmin. 
Eikö ole upeita sävyjä?”

-Taija 


 Blogittomat voivat osallistua haasteeseen lähettämällä kuvan työstään osoitteeseen emmo@amalia.fi. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan Marianne Designin sponsoroima palkinto. Osallistumisaikaa on lokakuun viimeiseen päivään asti.

9 kommenttia:

 1. Valtavan upeita kaikki työt! WAU!

  VastaaPoista
 2. Mukana haasteessa. Megapostauksestani löytyy sopiva myös tänne.

  voi apua, kolmannella yrittämällä, noi sanat on ihan hirveen vaikeesti luettavia....

  VastaaPoista
 3. Tällä talvisella kortilla mukana haasteessa!

  VastaaPoista
 4. Minullakin tuli talouspaperista jotakin. ;)

  VastaaPoista
 5. Mahdetaankohan tätä laskea? Talouspaperia ei löydy enää valmiista työstä, mutta talouspaperin pintakuviointi on kyllä edelleen nähtävissä :)

  VastaaPoista
 6. Haa, muistinpas vielä tämän kuukauden puolella. Ihana haaste :) Kiitoksia kovasti. Inspiroiduin tekemään talouspaperista kukkasia ja se oli valtavan hauskaa.

  VastaaPoista

Kiva kun osallistuit arvontaan!