torstai 1. syyskuuta 2011

Syyskuun haaste

Amalian ensimmäinen kuukausi-haaste
SYYSKUUN HAASTE 
kuuluu näin: 
Millainen on sinun unelmien askartelukassi?
Missä kuljetat tai haluaisit kuljettaa askartelutarvikkeitasi?
Onko kynäsi aina sekaisin, lojuuko leikkurit ison kassin pohjalla?
Askartelutarvike-kassi on erityisen tärkeä silloin kun lähtee askartelutapaamisiin
tai askartelemaan muualle, pois oman askartelupöydän äärestä.
Mutta, millainen on siis sinun unelmien askartelukassi?

Aikaa haasteeseen osallistumiseen on muutettu, eli kaikki 14.10. mennessä osallistuneet osallistuvat upean palkinnon arvontaan! Haasteeseen voit osallistua kommentoimalla tämän sivun alla olevaan kommenttikenttään, jolloin linkitä kommentti omaan blogiisi ja kyseisiin kuvaan tai lähettämällä kuvan kassistasi osoitteeseen mira@amalia.fi. Sähköpostiin otsikoksi "Syyskuun haaste", laita mukaan kuvan lisäksi yhteystietosi!
Kaikki syyskuun haasteeseen osallistuneet kassit osallistuvat tällaisen askartelukassin arvontaan. (Kassin sisältö on rekvisiittaa, joka ei kuulu palkintoon.) Arvonta suoritetaan 2.10. UUSI ARVONTAPÄIVÄ 15.10.!!

Amalian Askartelijat osallistuvat kukin vuorollaan valitsemiinsa Amalian kuukausiahaasteisiin. Tässä alla seitsemän Amalian Askartelijan tekemät kassit.
 
Paperiliittimen Riikan askartelukassi

 
josta Riikka kertoo näin, "Laukun suunnittelu lähti kahdesta ajatuksesta: Fiskarsin paperileikkurista ja käsilaukusta. Halusin askartelukassini olevan sen verran tilava ja suuri, että paperileikkurini mahtuu siihen. Laukun tuli myös olla niin käsilaukkumainen kuin mahdollista, jotta sillä olisi muutakin käyttöä. Kumpikin tavoitteesta täyttyi – laukku on nykyisin suosikkikäsilaukkuni!
Laukku on tehty lähes täysin kierrätysmateriaaleista. Päällinen on mieheni vanhat farkut, vuori jämäpaloista ostettu aikoinaan ja kangaskaapissani ollut innostusta odottamassa. Vuorin vetoketju on saatu tädiltäni, rannerenkaat hihnassa ovat kirppikseltä. Laukkukorun kiinnitykseen ajateltu pieni lenkkiketju on ystävältä sadusta lahjasta. Laukussa on vetoketju taskut sisä- ja ulkopuolella avaimia ja lompakkoa varten sekä sisällä tasku joko askartelutavaroille taikka puhelimelle. Sisällä on myös kuminauha, johon voi pujottaa sakset tai muuta askartelutavaraa, jonka on hyvä olla helposti käsillä. Laukku on ajateltu askartelutapaamisen, johon mukaan täytyy ottaa vain vähän tavaraa. Skräppäystapahtumaa varten siihen voi pakata pienimmät tavarat ja leikkurin ja ottaa esim. isot paperit mukaan toisessa laukussa. Viimeistelin laukun vielä kutistemuovista ja helmistä tehdyllä laukkukorulla."
 Pian askartelulaukku näyttää tältä:

Pian laukkuun mahtuu paljon tavaraa, kuten kuvassa oleva pahvinen salkku, jossa Pia säilyttää leimakuvia sekä tusseja. Kassin kangas on tukevaa puuvillakangasta ja se on kuvioitu aurinkotekniikalla. Kassi on täynnä taskuja, niin sisä- kuin ulkopuolellakin. Kaiken kruunaa kassin ulkopuolella oleva pieni pussi, jonka saa tarpeen tullen napattua pois kassista.

Merkun kassi onkin salkku

Merkku teki itselleen kassin sijasta salkun. Salkku on valmis puupahvinen salkku, joka on koristeltu degoupage-tekniikalla. Salkun pintaan on liimattu degoupage-lakalla vintagekuvia, kiiltokuvia sekä postimerkkejä. Lakka antaa salkun pintaan myös kiiltoa sekä kestävyyttä. Kannen sisäpintaan Merkku lisäsi listan askartelu-tapaamisiin tarvittavista tarvikkeista, jottei mitään tarpeellista unohtuisi :)

Marisolin pussi pikkutavaroille

Marisol ompeli pienen pussin vanhasta kangas-aarteestaan kaikille pikku-tavaroille. Tässä pienessä pussissa säilyvät sakset, kynät sekä pienet lävistäjät niin, etteivät ne huku ison kassin pohjalle.
Maikon laukku


Maikko kertoo kassin synnystä näin: "Tein askartelulaukun shortseiksi leikkaamieni farkkujen lahkeista sekä mummoni aarrekätköistä pelastetuista samettikankaista, jotka oli joskus aikanaan leikattu housuiksi, mutta jääneet ompelematta. Minähän en pidä ompelemisesta ollenkaan enkä jaksanut liiemmin suunnitella, joten laukku on kasattu aika lailla soveltaen ja ilman kaavoja, suurinpiirtein samankokoisista palasista. Halusin lähinnä ison ja tukevan, minunnäköisen kassin, jonne skräppipaperien kuljetuskansiot mahtuvat hyvin. Netistä etsin vinkkejä vuorin kiinnittämiseen ja se onnistuikin ihan kivasti, vaikka ikivanha ompelukoneeni olikin paksujen kangaskerrosten kanssa tiukilla eikä minulla tietenkään ollut edes mitään erikoista farkkuneulaa. Ompelukonekin suostuu ompelemaan ainoastaan suoraa.
Pohjakankaan sisään laitoin muovisesta, ohuehkosta mapista leikatun palan lisäämään tukea. Lisäksi käytin kerrankin sirkkarenkaita muuhun kuin skräppäämiseen, ihanaa! Minulla ei nimittäin ollut vetoketjua ja halusin tehdä laukun kotoa löytyvistä aineksista, sillä puuska iski toipuessani flunssasta, eikä minulla edes olisi ollut voimia lähteä tarvikeostoksille. Näin ollen laukun saa suljettua kuljetuksen ajaksi kengännauhalla. Mekanismi ei tosin ole kovin nopea, mutta minusta se on aika kivannäköinen eikä nauhaa tarvitse kuitenkaan ihan jatkuvasti pujotella ja senhän voi jättää myös pois. Sisäpuoli laukusta on valkoinen, mikä tuo kokonaisuuteen raikkautta, ja laukun molemmilla puolilla on muutamassa kohdassa pitsiä koristeena. Täytyy tosin myöntää, että olin kyllä tarkasti katsonut, että kaikki samettipalat ovat samoinpäin eli sametin nukkapinta menee samaan suuntaan, mutta vauhdissa olin kuitenkin laittanut pohjan väärään kohtaan. Eli nyt samettia silittäessä ylhäältä alas, pinta tuntuu karhealta ja sileältä toisinpäin."
 Elinan upea organisaattori
 
Elina kertoo kassistaan näin :"Valmiina ostettavissa askartelulaukuissa on mielestäni ollut se vika, että säilytyslokeroita on paljon myös laukun ulkopuolella. Jos näihin laittaa tavaroita, voi olla varma, että osa tarvikkeista jää matkalla askartelutapaamiseen joko auton takakonttiin tai bussin lattialle. Halusin siksi suunnitella ja tehdä laukun, jossa kaikki säilytetään laukun sisäpuolella. Ja suojataan suljettavalla läpällä. Kotiavaimet ja kännykkä laitetaan vielä erillisen vetoketjutaskun sisään. Jotta kaiken tarvittavan saa otettua mukaan, tulee laukun olla riittävän suuri. 12x12 tuumaa pitää vaivatta mahtua sisään. Kun laukku on kookas, ei sitä voi tapaamisessa pitää pöydällä. Pitäähän naapurin kanssa pystyä esteettä juttelemaan! Ison laukun paikka on siis lattialla ja pienemmille tarvikkeille on sisällä toinen matala laukku, joka nostetaan pöydälle. Tällöin ovat sakset, teipit ja muu tarpeellinen työvälineistö käden ulottuvilla. Pienempiin valmislaukkuihin on ollut vaikeaa saada sovitettua useampaa boordi- tai kuvioleikkuria. Tai ainakin ne ovat vieneet tilan kaikelta muulta tavaralta. Nyt boordi- ja kuvioleikkurit kulkevat mukana isomman laukun pohjalla pienemmän sisälaukun tullessa näiden päälle. Edellyttäen toki, ettei laukussa ole kovin painavaa tarvaraa. Tapaamisiin tulee otettua tavaraa aina liikaakin mukaan, joten painavaa kassia pitää pystyä kantamaan olkapäällä. Siksi tässä laukussa on pitkät, leveät hihnat. Isomman kassin päälli- ja vuorikankaan välissä on paksua huopaa pitämässä laukkua muodossaan. Pienemmässä on hieman kevyemmät toppaukset. Laukusta tuli juuri sellainen kuin toivoinkin ja uskon, että sille tulee olemaan paljon käyttöä!"

 Aulin paperinkuljetuskassi
Auli teki itselleen kassin, jonne mahtuu 12 x 12-tuumaisten papereiden säilytyssalkkuja, sekä tietenkin muuta tarviketta, kun lähtee kotoa pois askartelemaan. Laukku on tehty hauskasta kuviokankaasta, siinä on tukevat kahvat sekä kassin takapuolella on tarralenkit, joilla kassin saa kiinnitettyä askartelupöydän jalkaan kiinni, että se pysyy pystyssä, sekä omistajansa vierellä:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun osallistuit arvontaan!