tiistai 1. tammikuuta 2013

Tammikuun haaste: Askartelutarvikkeiden säilytysratkaisut


Säilytysratkaisut/ Askartelutarvikkeiden säilytys: Onko sinulla oma askarteluhuone vai oletko pyhittänyt vaatehuoneen harrastuksellesi. Miten säilytät nauhat, miten musteet tai neulelangat? Säilytysratkaisu voi olla joko itsetehty tai muuten vaan loistoidea. Osallistu haasteeseen kommentoimalla tähän postaukseen tai laittamalla kuva kera pienen tekstin mira@amalia.fi.

Tässä Amalian Askartelijoiden vinkkejä askartelutarvikkeiden säilytykseen:


Ostin kirpputorilta vanhan matkalaukun, jossa nauhani olivat pitkään sekaisin, mutta sitten päätin järjetää ne paremmin. Kiepsutin nauhat paksuista kartonkilaatikoista leikkaamieni palojen ympärille ja kiinnitin päät nuppineuloilla. Yritin myös järjestellä samanvärisiä nauhoja/pitsejä samoihin paloihin. Osa leveämmistä jutuista on etureunassa nipuissa ja pyöreissä rullissa ostetut nauhat ovat edelleen niissä, mutta kaikki mahtuu laukkuun kivasti. Ja oikeastihan säilytystilanteessa kasan päällä on muutama muovipussi pikkupalasille, mutta niitähän ei kuvassa esteettisyyssyistä näy.

-Maikko
”Löysin kirpputorilta lasten taulut 16,5 x 16,5 cm, jotka ovat syvyydeltään noin 4 cm. Maalasin ne valkoiseksi ja ripustin askartelupöytäni yläpuolelle. Säilytän niissä mm. leimasimia ja värisuihkepulloja, riippuen siitä, mitä tarvitsen sillä hetkellä. Nyt joululeimasimet ovat vallanneet nuo kehykset, mutta kohta ne antavat tilaa aivan muille aiheille. Vaihtuva näyttely siis J Blogissani kuvat tauluista ennen ja jälkeen.”Minulla on sen kymmenen erilaista rasiaa, laukkua, pussia, lipastoa yms jossa säilytän askartelutarvikkeitani. Niitä on kotona, töissä, käsilaukussa, olohuoneessa, makuuhuoneessa... Ihan joka paikassa. Ja, koska tykkään tuunailla, olen päällystänyt vanhoja pakkausrasioita uudelleen kauniilla skräppäyspapereilla ja semmoisesta, yhdestä rasiasta syntyi tämäkin, nauhojensäilytyslaatikko.

- Mira

Tähän, tammikuun haasteeseen on aikaa osallistua 31.1.2013. Palkinnon tarjoaa tällä kertaa: Readme.16 kommenttia:

 1. Askartelutarvikkeet ovat tällä hetkellä vallanneet työhuoneemme lähes täysin; niitä löytyy pöydältä ja pöydän alta, lipaston päältä, lattialta kasattuina päälleikäin ja mahtuuhan vierassängyn allekin jopa kaksi sängysaluslaatikkona täynnä askarteluroinaa...siis askarteluaarteita :)

  Kuulostaa sekavalta ja sitä se toki välillä onkin. Mutta suurimman osan tavaroista olen pakannut isoihin karkkilaatikoihin, joita olen saanut mm kaupoista ja Makuunista, ja ne kun ovat keskenään samankokoisia niin niitä on kätevä sitten pinota päällekäin ja kirkkaista rasioista näkee helposti mitä ne sisältävät.

  Eräs ehdoton suosikkini ovat lasiset isot kurkkupurkit, joihin säilön pienet sekalaiset koristeet, napit, ostokukat ja taitaapa yhdestä purkista löytyä myös saatuja pitsinauhojakin. Säilytin ennen myös sekalaiset irtonauhat kurkkupurkissa mutta nykyään niiden määrä on kasvanut ja olen vaihtanut niiden paikaksi karkkilaatikon.

  Sellaisia säilytysratkaisuja löytyy minun kodistani. Vielä kun työ-/vierashuoneen voisi kokonaan muuttaa askartelutilaksi niin saisi tavarat hieman paremmin käyttöön ja esimerkiksi pöydälle voisi levitellä ne perustarvikkeet, joita jokaisessa kortissa tarvitsee.

  HYVÄÄ JA ASKARTELURIKASTA UUTTA VUOTTA 2013!
  -Eemeli-

  VastaaPoista
 2. Minä askartelen olohuoneen nurkassa, tietokonepöydän ääressä, isommat hoituu keittiön pöydällä. Nurkassa on 2 Expeditin nelilokeroista hyllykköä ja niissä minulla on siihen sopivat Ikean laatikot. Sieltä on helppo ottaa tavaroita, kun pitää sen ilman kantta, sotkut ei näy ulospäin ja mahtuu paljon tavaraa. Laatikon sisälle mahtuu sellainen pahvinen lehtilaatikko, johon saa pystyyn papereita, sekä pari kodinkansiota jotka pidän myös läpät auki, jotta niitä ei tarvitse sieltä ottaa kokonaan pois. Pöydän alle ostin Ikeasta 2 metallihäkkilaatikostoa joissa 3 hyllyä kokoa A4. Niissä on musteet, säläkipot, leikkureita yms. Työpöydän vieressä on peltilaatikosto, jossa säilytän osan leimoja ja epämääräistä tavaraa. Laatikoston päällä on puulaatikko, jossa on mistit, gessot ja pikkumaalit, kimalteet yms. Isot 12x12 paperit järjestin juuri yhteen expedit hyllyn lokeroon siten, että laitoin puisen viinilaatikon kallelleen ja sinne mahtuu hyvin paperit pystyyn, laatikossa on välipuu, joten toiseen reunaan laitoin vähän pienemmät paperit. Lisäksi minulla on pienempiä laatikoita, joissa on kaikenlaista tavaraa, kiiltokuvia, ATC-kuvia, embossausjauheita. Kaiken olen yrittänyt laittaa niin, että jos vieraita tulee saan aika nopeasti tämän nurkan suht siistin näköiseksi. Puukantaisia leimoja on myös vanhassa puisessa porakoneen laatikossa, jota en ole vielä tuunannut, mutta menee noinkin, sekä hankin myös kansion litteille leimasimille. Big Shotilla leikatut kuvat säilytän joko mapissa tai osan litteässä isohkossa peltilaatikossa, jossa on ollut suklaata. Nauhat on lasipurkissa, kukat Tildapurkeissa. Parempikin järjestys voisi olla, jos olisi tilaa ja oma huone, mutta tämä toimii aika hyvin. Ikean puisessa lokerikossa säilytän, mm. työkaluja, pihtejä yms ja kaikenlaista pientä. Kun en aina osaa palauttaa kaikkea paikoilleen, tungen pikkusälää kaikkiin mahdollisiin laatikoihin ja sitten etsiskelen niitä, tila auttaisi tähänkin ongelmaan - ehkä. :)

  VastaaPoista
 3. Periaatteeni on, etten levittele askarteluharrastustani minnekkään muualle, kuin sille tarkoitettuihin paikkoihin. Siispä säilytysratkaisut ovat äärettömän tärkeitä tällaisessa pienessä asunnossa, jossa ei edes omaa huonetta ole vain ja ainoastaan askarrella.

  Askartelu on minulle tapani rentoutua ja samalla lievittää kipua ja saada ajatella jotain muuta, kuin tätä 24/7 olemassa olevaa vaikeaa kipuilua. Siispä askartelen paljon, joka päivä. Se tietysti, että milloin pystyn ja milloin on "pakko", koska en voi tehdä "lukujärjestystä" että nyt teen sitä ja nyt tätä. Elän kivun ehdoilla ja askartelen siis sen tahdissa. Siksikin on tärkeää, että tämä "terapiamuotoni" on minulle rakas harrastus.

  säilytystilani on laajentunut vähälle aikaa siten, että hommasimme todella ahtaan hyllykön ja vaatekaapin alahyllyn tilalle Ikean ison hyllykön ja siihen pikkuhiljaa ovia ja laatikostoja. Se mahdollisti pienen hyllykön päälle laittaa pyörivää lautaa ja muuta lokerikkoa. Samalla sain leimasimet omaan paikkaansa, lävistäjät omaansa jne.

  Eihän minulla sillai ole välineitä, kuin monilla muilla, koska ei minulla ole varaa edes ostaa, mutta olen onnekas, koska minulle on siunattu ihania blogiystäviä ja liveystäviä, jotka ovat lahjoittaneetkin minulle lisäaikaa harrastaa. Ja aina kun sen verran saan kasaan lisää rahaa, ostan puuttuvia asioita. Juu, todellakin, esim. ne ovet ja laatikostot hankin lahjakorttivaroin! Ja lahjakortit saan tekemällä mielipidetutkimuksia jne.

  Katso toki säilytyksestäni lisää blogistani.

  VastaaPoista
 4. Askartelunurkkauksenani toimii makuuhuoneemme ikkunaseinä. Minulla on kaksi pöytää, joista toisen tosin on vallannut A3+-tulostin; kaksi Ikean Alex-laatikostoa pyörillä, toinen niistä tulostinpöydän alla; ja Ikean ovellinen kirjahylly (jo poistunut mallistosta). Pöydän pyrin pitämään tyhjänä ja säilytän tavaroita laatikostoissa ja kirjahyllyssä ovien takana, niin ei makkari näytä ihan kaoottiselta. Alexeihin menee tosi hyvin kaikkea pikkusälää mataliin koreihin ja laatikoihin. Kirjahyllyssä on ylähyllyillä paperikotelot ja skräppialbumit, ovien takana epäesteettisempiä tekniikkavälineitä.

  Viime aikoina on kertynyt paljon pieniä sapluunoita ja maskeja; niitä säilytän Tiimarin 8x8 tuuman skräppialbumissa, joka jäi tyhjilleen kun vaihdoin American Craftsin albumeihin. Muovitaskuissa on albumin mukana tulleet valkoiset paperit ja kummallekin puolelle taskua voi laittaa sapluunan. Idea on sovellettu SannaS:ltä, kiitos!

  VastaaPoista
 5. Minulla on leimojen säilytykseen cd-levyjen koteloita, muuten tavarani ovat lähinnä eri kokoisissa pahvilaatikoissa, jotka sijaitsevat erilaisissa hyllyissä ja kaapeissa. Viimeksi hankin kierrätysmyymälästä eurolla sellaisen pikkukaapin, jossa on toisella puolen liuku-ovia asiakirja-hyllyja. Ne ovat muovisia ja liukuvat ulos. Niissä säilytän nyt papereiden lisäksi leimamusteet; näkee kerralla ison valikoiman värejä!

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Täältä blogistani voi tsekata mun tapani säilyttää.
  Tämän kuun haaste innoitti minua kirjoittamaan tuon päivityksen.
  http://aitta-ateljee.blogspot.com

  VastaaPoista
 8. Minäkin pistin pitkät tarinat omaan blogiini,helpompi niin:)
  Löytyy linkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea voittajalle! Voitit tammikuun haastepalkinnon Amalian arvonnassa!

   Poista
 9. http://mokkihopero1.blogspot.fi/2013/01/amalian-haaste.html

  Ylläolevasta linkistä löydät minun askartelunurkkaukseni ja säilytysjuttuja :)

  VastaaPoista
 10. Minun juttuni on myös blogissa, nimeni on linkki. :)

  VastaaPoista
 11. Heippa, kiitos kivasta haasteesta=)

  VastaaPoista
 12. Kirjoittelin blogiini stanssejen, kohokuviointikansioiden, promarkereiden, musteiden, leimojen, nappien, eylettejen, haaraniittien ja skräppisivujen säilytyksestäni :)

  http://mileksi.wordpress.com/2013/01/21/tammikuun-haaste-askartelutarvikkeiden-sailytysratkaisut/

  Kiitos haasteesta, tuli samalla siivottua työhuonetta! :)

  VastaaPoista
 13. Kirjoitin blogiini pätkän, miten säilytän nauhojani. Olen vastikään saanut vermeet ja vempeleet ja yksi vasta tulossa, joten mulla ei ole ollut vielä aikaa järjestellä kaikkia paikoilleen.

  http://anskununelmat.blogspot.fi/2013/01/nauhojen-sailytysratkaisuja.html

  VastaaPoista

Kiva kun osallistuit arvontaan!