perjantai 1. helmikuuta 2013

Helmikuun haaste: Tapetti askartelussa

Helmikuun haaste pyörähtää käyntiin tänään ja aiheena on tapetti. Kuinka käytät tai hyödynnät tapettia askartelussa? Tapetin paloilla voi tuunata huonekaluja, niitä voi käyttää materiaalina koristeissa, paketoinnissa tai vaikka skräppisivun koristeissa. Oletko sinä vuorannut sillä askarteluhuoneesi, päällystänyt purkit tai jotain ihan muuta. Kerro se meille helmikuun aikana, 28.2. mennessä, kuvat ja linkit ovat kivoja, mutta myös pelkät ideat kelpaavat. Palkinnon tarjoaa: 7DotsStudio.Taijan haastetyö helmikuulle:
Askartelijahan säilöö vaikka mitä tarvikkeita.. jos joskus näistäkin jotain tekisi. Meillä on jäänyt tapetoinnista paloja enkä ole raaskinut heittää niitä pois. Niinpä käytin tapettia suklaalevykääreiden pohjalle. Vähän koristeita päälle ja valmista tuli! Ystävänpäivä lähestyy, joten olisiko tässä ideaa lahjaksi?
Itse askartelin lahjapussin, joo, vaikka tuota tulevaa ystävänpäivää ajatellen. Lahjapussi on todella helppo toteuttaa, siis ohje on erittäin helppo, usko tai älä. Tapettina joku vuosia varatossa lojunut näyterulla, jonka valmistajaa en edes enää muista. Minulla (kin) kun on tapana hamstrata kaikenmoista, keräilen aina ilmaisia tapettinäytteitä, jos niitä on saatavilla. Ja useinhan niitä on. Kassin taitteluohje löytyy Amalian blogista.

Askarteluniloa meille kaikille!

- Mira

Haasteeseen tulleita töitä:

Helmikuun haasteessa kysellään mihin käytän tapetteja: kirjan - ja albuminsidonnassa kansipapereina!
-Eira

34 kommenttia:

 1. Itse hyödynsin tapettien jämäpalat Joulunalla Tähtiin :)
  Tein jämäkästä tapetista nuo tähdet ja käytin liimana ihan erikeepperiä sekä hiuspinnit oli oiva apu liiman kuivamisen odottelussa :D ei tartennu käsillä pitää kii niin kauaa ja odotella liiman kuivumista ;) ripustus narut laitoin yhden sakaran sisältä tulemaan niin tuli nätti :)
  tämän ohjeen mukaan tein tähdet -> http://annekata.com/2010/11/tutorial-super-simple-paper-stars/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, tuohan on mainio idea! Kiva kun osallistuit haasteeseen!

   Poista
 2. Tapettien palasia / rullanloppuja on tullut hankittua kirppisostoina, saatua vaihtoperiaatteella sekä jonkun verran löytyy myös omista remonteista jääneinä. Korteissa olen niitä käyttänyt pohjina ja koristeina. Täällä muutamia korttiväkerryksiäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korteissa tapetinpalaset ovatkin loistava materiaali. Upeita kortteja blogissasi. Kiva kun osallistuit haasteeseen!

   Poista
 3. Mukana haasteessa ATC:llä.Korttiaskarteluun käytän tapettia ja esimerkiksi kirjekuoria teen tapeteista.on paljon mukavampaa lähettää iloinen ja värikäs kuori,kuin tylsä valkoinen.Valkoisenkin koristelen,jos sellaisen lähetän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletkin oikea ATC-tehtailija :) Kiitos osallistumisesta haasteeseen!

   Poista
 4. Käytän tapettia mm. korttien taustapaperina. Lisäksi olen päällystänyt rasioita yms. tapetilla. Osallistun oheisella kortilla helmikuun haasteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upea kortti ja hieno idea tapetin käyttöön. Kiva, kun osallistuit haasteeseen!

   Poista
 5. Minäkin tein tapettikortin http://enkulinkasityot.blogspot.fi/2013/02/atc-kortteja.html

  VastaaPoista
 6. Pieni on kaunista, jos siinä on sanoma kohdallaan. :)
  Minun työni lähtee blogiystävälle, joka sitä tarvitsee eniten.

  VastaaPoista
 7. Minä käytän paljon ns. kierrätysmateriaaleja, kuten myös tapetteja askarteluissa. Korteissa, valokuvien taustoina kehyksissä, skräppäyksessä ja muissa paperiaskarteluissa.
  http://suvikukkasia.blogspot.fi/2013/01/maitopurkista-pontto-osa-1.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana keväinen idea, kiitos kun osallistuit haasteeseen!

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Upea idea ja hieno toteutus. Kiva, kun osallistuit haasteeseen!

   Poista
 9. Koru-/lahjarasioita, valokuvataskuja, korttien taustoja, itämaistyylisiä koristeita.. Eniten edellämainituista on tullut kuitenkin tehtyä koru-/lahjarasioita. Tapetti on tukeva ja kaunispintainen siihen. Paras käyttökohteeni on kuitenkin hyllyjen ja laatikoiden vuoraus. Aina uuteen kotiin muuttaessani käyn kaikki kaapit ja laatikot tapettirullien kanssa läpi. Kun kaappien hyllyt ja laatikot on päälystetty vinyylitapetilla, ne on helppo pyyhkiä kostealla puhtaaksi ja pois muuttaessa loppusiivo on kaappien osalta helppo. Ei tarvitse harmitella, jos jonkin pakkauksen pohjasta on jäänyt läntti hyllyyn, kun ottaa tapetin pois, pyyhkäisee hyllyn, niin valmista on.. :) askartelupiironkikin on pysynyt siistinä, vaikka milloin mikäkin on vähän valskannut.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä ideoita ja niin toteuttamiskelpoisia. Kiitos kun osallistuit haasteeseen!

   Poista
 10. Meilläkin askarrellaan tapeteista :) Olen tehnyt tapettinäytteistä mm. lippunauhan lastenhuoneeseen sekä hauskoja tauluja. Tässä linkit blogiini jossa näkee jutut paremmin. Ihanaa kuulla muidenkin ideoita!
  http://huvikumpuliving.blogspot.fi/2012/11/lastenhuoneen-liputuspaiva.html

  http://huvikumpuliving.blogspot.fi/2012/11/tapeteista-tauluja.html

  Hauskaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienot taulut ja hieno idea! Kiitos kun osallistuit haasteeseen!

   Poista
 11. Käytän tapettia lähinnä kortteihin ja tässä esimerkki vanhemmasta tekeleestäni http://apris-askartelunurkka.blogspot.fi/2011/02/stampartics-sketch-challenge.html

  VastaaPoista
 12. Taitaa olla ensimmäinen kerta, kun käytän tapettia kortissa.
  http://kaunistuu.blogspot.com/2013/02/morot.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta, kannatti, hauska toteutus ATC-kortista. Kiitos kun osallistuit haasteeseen!

   Poista
 13. Tämä on niitä kertoja, jolloin kuvittelen jo aikoja sitten osallistuneeni tähän haasteeseen, mutta se lopullinen linkitys puuttuu...

  Tapetti taipuu minulla paketeiksi ja esim skräppisivun taustaksi sekä ehdottomasti sotkujen suojaksi. Tässä sivussa yhdistin kahta jälkimmäistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno idea käyttää tapettia suojana, mutta että se päätyy vielä sivun taustaksikin, upeaa! Kiitos kun osallistuit haasteeseen!

   Poista
 14. Tapetin paloilla tulee pääasiassa päällystettyä erilaisia laatikoita, kuten nyt tein, mutta esim. pilvikuosista lasten tapettia olen käyttänyt korttien taustapaperina: http://jaanukan.vuodatus.net/lue/2012/08/kesan-korttisatoa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upeita kortteja ja kiva kun osallistuit haasteeseen!

   Poista
 15. Mukana minäkin. Tulipa otettua käyttöön pitkään eteisessä pyörineet tapettirullat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upea työ, niin keväinen ja edullinen! Kiitos kun osallistuit haasteeseen!

   Poista
 16. Mukana ollaan.
  Kuten blogissani kerron käytän tapettia aika moneen askartelu/tuunaus projektiin, koska se on kaunista, kestävää ja sitä löytyy meiltä monta rullaa ja palaa, jotka isäni on minulle lahjoittanut. Hän on siis töissä isossa rakennusfirmassa ja on jo vuosia tuonut minulle muuten roskiin meneviä ylijäämä tapetteja, lattiamattoja, kaakeleita ja viiluja askartelukäyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoja ja monipuolisia ideoita! Kiitos kun osallistuit haasteeseen!

   Poista

Kiva kun osallistuit arvontaan!