tiistai 1. marraskuuta 2011

Marraskuun haaste

Marraskuun haasteena on villasukka. Työ voi olla oikea villasukka, kortti, skräppityö - mikä vain. Mielikuvitus liikkeelle! 


Osallistumisohjeet löydät sivusta. Aikaa osallistua on marraskuun viimeiseen päivään asti. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan Ihana-lehden vuosikerta.

Alla on Amalian Askartelijoiden tulkintoja aiheesta.

Elina ja neuleterapiaa:"Pimenevät ja viilenevät syysillat saavat aina tarttumaan neulepuikkoihin. Aiemmin olen neulonut lähes päivittäin, mutta nykyään askartelu ja muut käsityöt ovat vieneet osansa vapaa-ajasta, eikä neuleluomuksia synny aivan entiseen tahtiin. Neulomisesta tuleva mielihyvä on kuitenkin yhtä suuri, vaikka työhön tarttuisi harvemminkin. Jokin aikaa sitten tästä käsitöiden stressinpoistovaikutuksesta kirjoiteltiin lehdissä paljonkin - totuudesta, joka on meille harrastajille ollut päivänselvää jo pitkään.

Joulun alla puikoilla syntyy pukinkonttiin villasukkapari jos toinenkin. Skräppäysleiskan kuvat on napsittu juuri nyt työn alla olevista polvisukista. Otin kerästä pätkän lankaa sivun koristeisiin; pieneen neuletyöhön sekä sivun reunoja pitkin kiemurtelevaan lankakoristeeseen. Lanka on liimattu taustakartonkiin vain sieltä täältä, sillä halusin jättää mutkittelevan langan mahdollisimman eloisan näköiseksi."

Kristiina ja pehmoiset onnittelut:


Maikko ja paras joululahja:


"En osaa neuloa, mutta pidän villasukkia jalassa melkein aina ja sellaiset ovatkin mieluisia joululahjoja. Leimasin skräppivun otsikon ensin mustalla. Sen jälkeen laitoin kirjainten päälle Glossyä ja ripottelin päälle hopeakimalletta. Saman tein tarrassa olevalle nuolelle luodakseni edes vähän jouluista tunnelmaa. Muutenhan sivu on hurjan yksinkertainen: vähän valkoista mustetta reunoissa, kuviopapereita kerroksittain, tarraboordi sekä kirjaintarroja. Kokona letter eli 8,5 x 11 tuumaa."

Merkku ja erilainen lähestymistapa:
" En ole koskaan oppinut neulomaan sukkia, useista yrityksistä huolimatta! Joten päätin lähestyä tätä aihetta toisesta vinkkelistä.

Päällystin vanhan pahvilaatikon jouluisilla papereilla (PaperCraft Christmas wishes) ja tageilla/korteilla (Graphic 45 Christmas collection). Sisälle laitoin sukkapuikot ja sukkalankaa. Annan tämän laatikon sisältöineen hyvälle ystävälleni, joka on oikeia sukkaexpertti.

Haasteen mukaiset villasukat ovat siis aloittamista vaille valmiit ;) "

Mira ja hurjat sukat:


"Neulon sukkia usein syksyisin. Innostun aina syksyn viiletessä neulomisesta, ensimmäinen sukka valmistuukin parissa päivässä, toisessa voikin mennä…

… vuosi. Nämä sukat tein viime syksynä ja ne odottivat päättelyä vaille valmiina tätä syksyä ja tätä haastetta :) Harmaata väriä piristin BigShotilla leikatuilla pinkeillä pääkalloissa. Sukat lähtevät synttärilahjaksi kummitytölle."

Pia ja sukat poikaystävälle:

Riikka ja minisukat:

"Esikoinen kaipaili lisää saapassukkia syksyn keleihin, niin käytin langanloppuja pois ja neuloin kolmesta eri langasta sukat tyttöselle. Kantapää on neulottu aina oikein -neuleena, muuten sukka onkin joustinta."

Taija ja joulusukka:


"Kudoin villasukan. Siis yhden ja pienoismallin. Tosin sukasta tuli kapeavartinen ja melko muhkea, ehkä sellaiselle isovarpaiselle tontulle.. Olen tällaisia villasukkakortteja joskus ”nuoruudessa” tehnyt ja lähettänyt jouluna ystäville. Amalian villasukkahaasteen kuultuani heti tuli mieleen, että tällaisen teen piiiitkästä aikaa.

Kortin koko on 12,5 x 12,5 cm. Taustapaperiksi käytin viime vuoden joulukorteista jääneitä suikaleita *minähän en heitä paperisuikaleita/silppua pois*, ne olivat itse asiassa juuri täydellisen kokoisia tähän korttipohjaan. Todistin itselleni jälleen, että kaikella silpulla on oma paikkansa ja tarkoituksensa :)Villalangan sain lahjoituksena naapurilta, joka ei enää vyyhtiä tarvinnut (antaisinkohan tämän kortin heille?). Sukkapuikot jouduin lainaamaan.. minne lie kadonneet omat sukkapuikot. Hammastikut ovat sentään uusia.. ja tuo haaraniitti kulmassa. Joulun toivotuksen kirjoitin omin kätösin."

12 kommenttia:

 1. mun villasukkaset löytyy täältä:
  http://ninarsku.blogspot.com/2011/11/villasukkaset-woolen-socks.html

  VastaaPoista
 2. Minun villasukkani taas ovat täällä: http://toivotontapuuhastelua.blogspot.com/2011/11/voihan-villasukka.html

  VastaaPoista
 3. Löysin tänne ja heti osallistumaan. Sukkani löytyy tuosta nimeni linkistä :)

  VastaaPoista
 4. Minun haastevastaukseni löytyy nimeäni klikkaamalla.

  VastaaPoista
 5. Osallistun näillä villasukilla haasteeseen.=)

  VastaaPoista
 6. Hei, mukana mukavassa haasteessa! Ja omat sukkani löytyvät täältä:
  http://katinkontinkuulumiset.blogspot.com/2011/11/ja-nyt-ne-sukateli-tossukat.html

  VastaaPoista
 7. mukana ollaan! miun sukat on täällä: http://ihanitteravelsin.blogspot.com/2011/11/haasteellinen-sukkapari.html

  VastaaPoista
 8. Kiitos innostavasta haasteesta!

  Täällä löytyy mun sukat http://naperrys.blogspot.com/2011/11/amalian-haaste-3.html

  VastaaPoista
 9. Kiva haaste! Minun sukat löytyvät täältä
  http://creomi.blogspot.com/2011/11/amalian-marraskuun-haaste-villasukka_19.html

  VastaaPoista
 10. Hei! Mukana haasteessa. Sukkani löytyvät täältä:
  http://kaisavarkkaa.blogspot.com/2011/11/ihanuuksia.html

  VastaaPoista
 11. Tämä oli sekä tarpeellinen, että hauska haaste, kiitos! Tässä linkki pikkiriikkisiin valmistuneisiin:
  http://taikateekannu.blogspot.com/2011/11/minisukat-mini-ihmiselle.html

  VastaaPoista
 12. Kiitos kaikille osallistuneille! Upeita töitä!

  VastaaPoista

Kiva kun osallistuit arvontaan!